Over TCC

Al ruim 25 jaar lang zijn wij een solide, betrouwbare en bovenal ervaren partner voor al uw ICT-vraagstukken. TCC is in 1987 opgericht als dienstverlener in vooral de grafische sector en specialiseerde zich in het ondersteunen en implementeren van DTP-oplossingen.

De uitdaging binnen deze sector bleek voor ons te liggen bij de ICT-vraagstukken. TCC specialiseerde zich in deze technieken. Na enige tijd werd deze sector zodanig volwassen dat aanvullende diensten veelal door de ondernemer zelf werden uitgevoerd. Wij detecteerden deze trend al vroeg en verlegden onze focus naar ICT-dienstverlening.

In eerste instantie implementeerden wij vooral On-Premise oplossingen. Het duurde echter niet lang voor wij wederom een nieuwe trend in de markt detecteerden: de verschuiving richting Outsourcing, tegenwoordig als Cloud-oplossingen bestempeld. Ondernemers wilden ontzorgd worden.

In 2004 begonnen wij met het inrichten van een eigen, in-house datacenter om onze klanten deze diensten te kunnen bieden. Al vanaf dat moment werd nagedacht over de availability van onze oplossingen en het nieuwe datacenter werd zo redundant mogelijk uitgerust.

Sinds de oplevering van onze eerste cloud-oplossing werd natuurlijk niet stilgezeten. Onze diensten zijn ondertussen verder doorontwikkeld en daarbij is in 2013 besloten om het datacenter wederom te voorzien van een volledige upgrade. Kosten noch moeite werden gespaard om een efficiënte, maar nog belangrijker, een zo betrouwbaar mogelijk platform in te richten.

Om onze redundantie nog verder door te voeren werd het Twin Datacenter Concept ontworpen. Dit concept voorziet in een tweede datacenter waarmee uitwijk naar een andere locatie mogelijk is. De uitrol van dit concept werd in 2013 afgerond.

Wij blijven continu bezig met het onderzoeken van nieuwe technologieën en het toepassen van deze nieuwe mogelijkheden binnen ons dienstenpakket. Door middel van deze inspanningen ontwikkelen wij innovatieve oplossingen waarmee wij u kunnen voorzien van een zo optimaal mogelijk ingerichte en kostenefficiente ICT-omgeving.

Gerelateerde onderwerpen:
Solutions / oplossingen >
Twin Datacenter Concept >

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo