Datacenters online gedurende tweede grote stoomstoring

De beide datacenters van TCC The Computer Company hebben wederom geen impact ondervonden van de grootschalige stroomstoring, in Maastricht en omstreken, op maandag 14 september 2015. De locaties van TCC lagen middenin het getroffen gebied. De dienstverlening was op geen enkel moment in gevaar en de TCC’s engineers hebben op geen enkel moment hoeven ingrijpen.

In beide datacenters zijn voor dit soort calamiteiten vergaande voorzorgsmaatregelen getroffen. Ze beschikken over dubbel uitgevoerde UPS-apparatuur waarmee een kortstondig spanningsverlies opgevangen kan worden. Indien een storing langdurig aanhoudt, wordt de stroomvoorziening automatisch en naadloos overgenomen door dieselgeneratoren. Dit laatste scenario gebeurde ook op de desbetreffende maandag. "De draaiende generatoren doen uitstekend hun werk, niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten", aldus Edward Goessens.

Bij TCC staat beschikbaarheid hoog in het vaandel. Zelfs in geval van complete uitval van één van beide locaties, zou de impact hiervan, door ons Twin Datacenter concept geminimaliseerd worden.

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo