Verslag IT '15 Event

ICT verandert snel, hoe verandert uw organisatie mee?

Château Neercanne,10 maart 2015. Ongeveer 100 bedrijven en IT-professionals hebben hun weg gevonden naar het pittoreske Château Neercanne. Het thema “snelle veranderingen in de ICT” is actueel en spreekt aan. Dit blijkt mede uit het bericht van L1 Business verslag “Het evenement had in een korte tijd een enorme exposure genoten via diverse websites en mailings, met als gevolg dat het evenement binnen 24 uur was volgeboekt”. In de voorafgaande maanden had het evenementen organisatieteam van TCC The Computer Company dan ook de handen vol aan het opzetten van dit spraakmakende evenement.

Keynote Edward Goessens
Na een goede lunch begon de opening en keynote van Edward Goessens die inzicht gaf in de razendsnelle ontwikkelingen in de ICT. Ook werden de vertegenwoordigers van Tesla aangekondigd, waarbij de bezoekers razendsnel van 0 naar 100 konden optrekken in een geruisloze 4,2 seconden met deze indrukwekkende bolides. TCC The Computer Company heeft een gerichte focus en vertelt over in de do’s en dont’s van nu en in de toekomst. De trends zijn veelzijdig en IT verandert iedere 5 jaar. Meegaan met de juiste trends is belangrijk om het innoverende vermogen van de organisatie te ondersteunen. In 2020 kunnen we spreken van “Any APP”. Ieder pakket is dan in de organisatie via een app beschikbaar. Het klinkt heel eenvoudig maar een goede implementatie en inbedding in de organisatie is cruciaal. De diensten van TCC bestaan onder andere uit “On Premise, Cloud Computing, Voice over IP en Business Consultancy”. Enkele kernwoorden uit de presentatie waren: “internet of things, robotica, crowd funding, bring your own device en consumerization of IT”. Een goede afsluitende vraag van de presentatie was; “nu de hoeveelheid aan mobiele apparaten enorm stijgt en alles via apps en cloud gaat worden aangeboden, hoelang zal de bekende desktop met stand alone PC dan nog bestaan?”, aldus Edward Goessens, directeur TCC The Computer Company.

Sprekers van het IT ‘15 evenement
De sprekers aansluitend aan de keynote betroffen Lars Schiltmans van zorgorganisatie Vivantes en Mark Stijnen van Avance. Technologie in de zorg is van cruciaal belang om de medewerkers optimaal te kunnen ondersteunen en doelstellingen te kunnen realiseren. “Quality in care” en “operation excellence” zijn de sleutelwoorden. Bij Avance werving en selectie is gekozen om het thema toe te lichten vanuit de mens. De mens die centraal staat met zijn gewoonten en gebruiken. De drijfveren, relaties en comfortzone geven een ander inzicht, zeker gezien vanuit het zogenaamde ijsbergmodel. In dit model zie je slechts een klein topje boven het water uitkomen, terwijl het grootste deel van de ijsberg verborgen zit onder het ondoorzichtige water (en daar zit de kern van het gedrag, verborgen aan het oppervlak). Aansluitend kwamen presentaties van RES Software, Koenen en Co, Cisco en Stijnen Consultancy. De sessie van Koenen en Co was speciaal op zorg en zorggerelateerde organisaties gericht waarbij “NEN 7510” de rode draad vormde. De presentatie van Cisco had een zeer actueel thema over beveiliging en gaf een kijkje in de wereld van “hacking” en “security”. Via een zogenaamde “backdoor” kunnen hackers systemen ontwrichten en miljoenen systemen infecteren. De bekende bitcoins kwamen ook aan de beurt en diverse voorbeelden wat je daarmee (verbazingweekend) zoal kunt kopen. “Deep internet market places” werden uitgelegd en de klanten en relatiekring die bestaat uit bijvoorbeeld NATO en bekende multinationale onderzoeksorganisaties. IT en security zijn onlosmakelijk verbonden.

De netwerkborrel en verloting van de iPad Mini
Ook van de borrel werd goed gebruik gemaakt en benoemingswaardig te vermelden was dat veel gasten hierbij aanwezig bleven tot het einde en zelfs daarna nog niet naar huis wilde. Dit zal mede zijn gekomen door de uitstekende verzorging van de medewerkers van Château Neercanne die iedereen in de watten legden met drankjes en hapjes. De iPad Mini is gewonnen door de gelukkige Marielle Gijssen van MOJEO. Het toeval trof dat mevrouw Gijssen vooraf had aangeven zeker te moeten winnen en grapte nog dat ze “anders niet meer thuis kon komen”. We spreken hier wellicht dan ook over de bekende “self fulfilling profecy”. De complimenten zijn veelvuldig geuit door alle gasten en namens TCC The Computer Company nogmaals dank aan alle sprekers, gasten, Château Neercanne en het organisatieteam.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Linda Aaij via telefoonnummer: 043-363 03 62 of mail la@thecomputercompany.nl 
 

Foto-album "IT 2015 Event"


Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo