Verslag IT '17 Event Internet of Things Revolution

In navolging van voorgaande edities organiseerde TCC The Computer Company op donderdag 9 maart haar jaarlijkse IT Event. De locatie Kasteel de Hoogenweerth was volledig voorbereid en aangekleed om de verwachtingen van gasten te overtreffen. Bij binnenkomst stond een uitstekende lunch gereed en de mooi ingedekte ronde tafels en een groot beeldscherm vormde de arena voor presentaties en discussietafels.

Actuele marktinformatie, een blik in de toekomst, trends, toepassingen, technische innovaties, marktinformatie en netwerken stonden op het programma voor de ca. 80 aanwezige gasten afkomstig uit vooraanstaande Limburgse bedrijven en organisaties. Ditmaal was gekozen voor Kasteel De Hoogenweerth als locatie. Bij binnenkomst stond er een uitstekende lunch gereed voor de gasten. Om 13.00 uur startte het event, mooi ingedekte tafels en een groot beeldscherm vormde de arena voor de presentaties en de discussietafels.


Thema van het event betrof "Internet of Things Revolution"!
IT en internettechnologie nemen een ongekende positie in voor mens een maatschappij. IT innovaties zijn overal beschikbaar via apps, waaronder diepgaand geïntegreerde software oplossingen die via cloud toepassingen veilig en online beschikbaar zijn. The Internet of Things zal alle apparaten aan elkaar gaan verbinden en dit niet te onderschatten "giga" netwerk zal groter worden dan het huidige internet. De ware revolutie van Internet of Things vindt tot heden nog bijna onopgemerkt plaats, maar zal in 2017 en de komende jaren ongekende kansen bieden voor organisaties en bedrijven. Deze marktverstorende technologie zal een enorme impact hebben voor bestaande businessmodellen en distributiekanalen.

Sprekers en programma
Het doel was om de gasten volledig te informeren over de kansen en ontwikkelingen van Internet of Things. Het internet der dingen (Engels: Internet of things) refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktops, laptops, tablets, smartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. Apparaten maken autonome beslissingen en de mens valideert en automatiseert. Wist u dat in 2020 er 50 miljard apparaten met elkaar praten?

12:00-13:00 uur Lunch
13:00-13:45 uur Welkom & Interactieve Keynote Edward Goessens - directeur TCC The Computer Company
13:45-14:15 uur Mobility door de heren Wammes en Nguyen - Aruba a Hewlett Packard Enterprise company
14:15-14:30 uur Pauze
14:30-15:00 uur IoT Internet of Things door de heer van Dalsum - KPN
15:00-15:30 uur Pauze
15:30-16:30 uur Tafeldiscussies onder leiding van tafelbegeleider
16:30-17:00 uur Afsluiting
17:00-18:00 uur Netwerkborrel

Keynote en discussierondes met Edward Goessens
Edward Goessens opende het event met de introductie en keynote. De keynote van Edward Goessens stond vol energieke en heldere voorbeelden hoe dit internet der dingen in de komende jaren zich zal gaan ontwikkelingen waarbij vooral consumenten gadgets en tools de maat zetten. Een grotendeels onontgonnen markt is echter de (business to business markt) industrie waarbij het spreekwoordelijke topje van de ijsberg pas is ontdekt. In de discussierondes werd dieper op deze mogelijkheden ingegaan met een drietal stellingen die de deelnemers uitdaagde om in groepjes van ca. 10 personen een persoonlijke visie aan deze stellingen mee te geven. Na iedere discussieronde kwam de tafelvoorzitter aan het woord om de samenvatting en resultaten te ventileren met de andere tafeldeelnemers.

Stellingen:
1) In 2020 nemen Smart Devices autonoom beslissingen en hebben de rol van de mens overgenomen
2) In 2025 heeft IoT alle sectoren veranderd! 80% van de bedrijven zal niet meer bestaan in de huidige vorm
3) De toenemende technologische ontwikkeling zorgt voor veel veranderingen, 50% van de banen bestaat niet meer in de huidige vorm

Deze bijzondere dag eindigde met een samenvatting van Edward Goessens en een netwerkborrel met heerlijke hapjes en drankjes. Tevens werd de winnaar van de Netatmo bekendgemaakt.

Foto-album "IT Event '17"


Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo