Verslag Exact Speed & Innovation event

Op 27 september 2016 vond het Exact Event 2016 Event plaats op een wel zeer zonnige en warme dag bij het prachtige Chateau Neercanne. Lees het verslag en bekijk de foto's van deze prachtige middag.

In de loop van de ochtend, tijdens alle laatste voorbereidingen, getroffen en werd al snel duidelijk dat het terras aan de voorkant van het Chateau het meest geschikt was voor de pauze en borrel. Het prachtig weer en heerlijk zonnetje gaf een bijzondere ambiance.


Zakendoen en businesscases vernieuwen steeds sneller door de komst van internet en verdere digitalisering. In feite zijn globale ontwikkelingen van invloed op lokale bedrijven. De slogan "Global is the new Local", is actueel en relevant voor alle ondernemingen. In het dagelijkse leven komen we steeds meer elektrische auto’s tegen. Stel dan dat er ombouwservices komen voor benzine- en dieselauto's, waarbij tegen een lage prijs een auto naar een elektrische aandrijving kan worden "geconverteerd", wat heeft dit dan voor gevolgen als je bijvoorbeeld benzinestations exploiteert? Hoe toekomstbestendig is die exacte businesscase dan nog? Maar denk ook aan zogenaamde "disruptive apps" waarbij bedrijven zoals Uber of Airbnb een dermate grote invloed hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven dat "bestaande businesscases" plotseling ineens niet meer "relevant of levensvatbaar" zijn. Nieuwe ontwikkelingen gaan vaak snel en steeds sneller. De levensduur van een product, genaamd product life cycle, van groeifase tot neergangfase, kunnen ook in hetzelfde perspectief bij businesscases worden gebruikt. De groeifase kan sneller en zeer groot zijn door digitalisering, maar tevens kan de neergangfase sneller worden ingezet (de concurrentie is groot).

 
Deze bijzondere middag werd geopend met een lunch in de grotten van Neercanne en vervolgd met de keynote van Edward Goessens (directeur TCC The Computer Company).
In de keynote kwamen trends, ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden, over flexibel werken met onderliggende systemen om het werk zo efficiënt en locatie onafhankelijk te laten verlopen. Met name het loslaten van bestaande besturingssystemen en web-based werken via internet komen er snel aan.
Theo Thuis, COO van Q-Park vertelde aansluitend over trends en ontwikkelingen op het gebied van parkeren. Parkeren is een dynamische business waarbij mondiale ontwikkelingen en overheid mede bepalend zijn voor de wijze waarop dit gebeurt. De heer Thuis haalde voorbeelden aan uit de hele wereld waardoor de gasten op een zeer verrassende en enthousiasmerende wijze werden geïnformeerd. De gasten stelden vragen en de heer Thuis wist op geheel eigen wijze overal een gedegen antwoord op te formuleren en deze wetenschappelijk te onderbouwen (waar mogelijk). 

Bij het discussiepanel sloten Xavier Maassen (coureur Le Mans), Bert Siekmann (Marketing manager Exact) en Edward Goessens (CEO TCC) aan. Het panel sprak onder begeleiding van Aaron Mulder (directeur ICTloket.nl), over innovaties in de automotive en o.a. de zorgsector. Zelfrijdende auto's en zelf parkerende auto's zouden in de toekomst zonder chauffeur parkeerplaatsen kunnen opzoeken, races kunnen dankzij intelligente software ook op afstand bestuurd worden. Bert Siekmann gaf aan dat sensoren een belangrijke rol spelen, een F1 bolide heeft bijvoorbeeld meer dan 1.500 sensoren en weet daarmee intelligent met haar omgeving om te gaan. De zelfrijdende auto zonder chauffeur kunnen we media 2050 volop in het straatbeeld verwachten.    


Tijdens de pauze kon iedereen even genieten van een gezond sapje en hapje met een heerlijk zonnetje en een prachtig uitzicht over het dal.
Ook verzamelde vele gasten zich rondom de Virtual Reality race simulator (de dynamische race simulator) en de innovatieve kassa oplossingen. Parallelsessies
Na de pauze vonden de parallelsessies plaats.
•    Customer lifecycle management: Uw salesfunnel 24/7 beschikbaar | CRM
•    Talent binnenhalen en behouden, the challenge for the best | HRM
•    Customer lifecycle management: Uw salesfunnel 24/7 beschikbaar | CRM
•    Realtime inzicht voor het nemen van gefundeerde beslissingen | BI

Deze bijzondere dag eindigde met een samenvatting van Edward Goessens en een netwerkborrel met heerlijke hapjes en drankjes. Tevens werden de winnaars van de Max Verstappen caps en KTM races bekendgemaakt.

Voor meer informatie neem contact op met TCC The Computer Company.

Foto-album "Exact - Speed & Innovation Event 2016"


Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo