Edward Goessens: Binnen nu en vijf jaar gaat de wereld op zijn kop

"Edward Goessens is medeoprichter en sinds 1988 eigenaar van The Computer Company in Maastricht, een ICT-bedrijf met meer dan vijftig medewerkers en ambitieuze groeiplannen".

The Computer Company leest de toekomst
„In deze branche moet je jezelf om de vijf jaar opnieuw uitvinden. En weer staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk.” Al bijna dertig jaar houdt Edward Goessens zijn eigen onderneming in de lucht. In een sector die voortdurend verandert en waarin stilstand meedogenloos einde oefening betekent. Kijk naar bedrijven als Nokia en Kodak die niet met hun tijd meegingen en van leaders in losers veranderden. Op kleinere, regionale schaal is het niet anders. De laatste tien jaar regende het faillissementen. The Computer Company van Edward Goessens daarentegen groeide, ook in de crisis. „Wij hadden in een vroeg stadium geïnvesteerd in zogenoemde Cloud-oplossingen. In eigen datacenters met servers en opslagcapaciteit. Wij stellen die capaciteit ter beschikking aan bedrijven en instellingen die daarom niet meer hoeven te investeren in eigen servers, harde schijvensoftware, enzovoort. Juist in de crisis was daar veel behoefte aan en zijn we gestaag blijven groeien. En nog trouwens.”

Toekomst
De toekomst lezen, dat is in essentie het geheim van het succes van The Computer Company. Het bedrijf speelde vroegtijdig in op de overgang van de bedrijfsservers naar de personal computers, op de democratisering van de smart phone en de tablet en uiteindelijk op het outsourcen van ICT-diensten wat in de volksmond de Cloud genoemd wordt. Cycli van grofweg vijf jaar. „Wij garanderen dat medewerkers van bedrijven en andere organisaties altijd en overal kunnen beschikken over hun bestanden en altijd online zijn. Dat doen we nu voor zo’n 72.000 gebruikers van tientallen organisaties zoals Envida, Radar, Vivantes, André Rieu, Chapeau en Kobelco. De komende jaren gaan we fors groeien, autonoom en door overnames. We behoren tot de top-tien in Nederland en dat willen we zeker zo houden.”

Virtual robot
Na een kleine dertig jaar zit de sleet er nog lang niet op bij Edward Goessens. Ongeveer de helft van zijn werktijd besteedt hij aan congressen, interviews, gesprekken en beurzen. „Ik wil precies weten wat er speelt, wat de nieuwste technieken en trends zijn. Om de toekomst te lezen ja en daar de strategie op af te stemmen. Even niet opletten en je bent er geweest. Internet en ICT gaan nog veel meer ons leven bepalen. The Internet of Things koppelt miljoenen apparaten aan elkaar. De virtual robot gaat ons helpen keuzes te maken. Binnen nu en vijf jaar gaat de wereld op zijn kop. Met The Computer Company wil ik daar klaar voor zijn en klanten en geïnteresseerde partijen helpen. Dat verveelt nog lang niet.” Edward Goessens: ‘Binnen nu en vijf jaar gaat de wereld op zijn kop’

TCC The Computer Company is koploper op het gebied van Cloud-oplossingen. Daarnaast ondersteunt TCC organisaties bij automatisering en implementatie van Exact-software. Dit voorjaar won TCC de prestigieuze ‘Project-of-the-Year’-prijs van Exact voor een voor Q-Park ontwikkelde applicatie met bijbehorende app. Meer informatie op www.thecomputercompany.nl

Bron interview: Chapeau Nummer 3

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo