Verslag IT'16 Event

Op 1 maart 2016 vond het IT’16 Event plaats in het prachtige Chateau Neercanne. Een plek met rijke historie waar werd gesproken over de toekomst en dan met name de toekomst van I(o)T en Robotica. De pers verzamelde zich in de ochtend al op het Chateau om de heer Dyson welkom te heten.

De slogan van het IT’16 Event was: "May the future be with you!". "Internet of Things" (IoT) en "Robotica" zullen hun weg vinden naar zowel bedrijf als consument. Het dagelijks leven zal sterk beïnvloed worden door deze innovaties, zo werd bevestigd door Tony Dyson. Tony Dyson is bekend als uitvinder van R2D2, de wereldberoemde robot uit Star Wars. Reeds lange tijd geldt hij als een visionair op het gebied van robotica en biedt unieke inzichten in de toekomstige ontwikkelingen van deze techniek. Deze hele bijzondere gast verzorgde met Edward Goessens (directeur TCC The Computer Company) de opening, keynote (“Visions of the Future”) en het interactieve interview.

De heer Dyson vertelde over virtuele robots. Virtuele robots zijn moeilijk te bevatten en zodoende hieronder een korte uitleg:
“Mensen zoeken naar robots die ze kunnen vastpakken, maar het gaat echter om een virtuele robot. Een persoonlijk computer-algoritme, dat vanaf kleins af aan met je meegroeit en die je ziet als een soort app op je telefoon. De ultieme virtuele assistent, die alle andere (minder intelligente) robots aanstuurt. Denk hierbij aan je robot-stofzuiger, vaatwasser en bijvoorbeeld koelkast. Deze minder intelligente robots zijn op hun beurt allemaal weer via het internet verbonden aan je persoonlijke virtuele robot. Je persoonlijke virtuele robot weet op zijn beurt weer exact wat jij wilt. Ook kunnen simpele mails geautomatiseerd door je virtuele robot (lees: je assistent, vriend, buddy, vraagbaak, adviseur, specialist, leraar…) worden beantwoord. Waar het eindigt weet niemand…".

Aansluitend kwam Jean-Pierre Giesen van Stichting Radar aan het woord, die vanuit zijn klantenervaring vertelde over de samenwerking met TCC The Computer Company en domotica op zijn best! Stichting Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. In deze presentatie werd toegelicht op welke innovatieve wijze zij domotica, robotica en IoT toepassen in de uitvoer van hun zorgtaken.

Tijdens de pauze was een uniek moment, waarbij onze huisfotograaf (Kenneth Tan Fotografie) fotoshoots met de aanwezigen maakte van Tony Dyson, R2D2 en de Stormtroopers (zie onderstaande fotoalbum).

Parallelsessies

Na de pauze vonden de parallelsessies met Mobility Solutions van Citrix, Cybersecurity dreigingen & de impact op uw business van Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en Invisible Infrastructure door Nutanix plaats. "De beste IT-infrastructuur is infrastructuur die men niet kan zien", welke stelling uitstekend past bij een virtuele robot, een die je ook niet kunt zien. Tot slot de workshop Meldplicht Datalekken.

  • Mobiele productiviteit is niet langer een luxe; het is een fundamenteel onderdeel voor het ondersteunen van tevreden en productieve medewerkers.
  • Enterprise Mobility Solutions en Sharefile. Beide zijn cruciaal in het ontsluiten van uw bedrijfsapplicaties en bedrijfsgegevens in deze mobiele toekomst.
  • Cyber-dreigingen die uw organisatie zouden kunnen treffen en wat de impact op uw bedrijfsvoering zou zijn.
  • Geen losstaande server-, netwerk- en storage-platformen (met bijbehorend onderhoud) meer, maar één oplossing die 'gewoon' werkt.
  • Nutanix hanteert dezelfde ontwerpprincipes en technologieën als Google, Facebook of Amazon in hun datacenters gebruiken.

Deze bijzondere dag eindigde met een samenvatting van Edward Goessens en een netwerkborrel met heerlijke hapjes en drankjes. Tevens werd de winnaar van de iPhone 6 bekendgemaakt.

   

Voor meer informatie neem contact op met TCC The Computer Company.

Diverse media

Foto-album "IT'16 Event"


Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo