ZORG
ONDERWIJS

ENTERTAINMENT
GROOTHANDEL
DETAILHANDEL

OVERHEID
ORGANISATIE
POINT
OF SALE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"TCC geeft de juiste antwoorden, denkt mee en vooruit en inspireert voor de toekomst"

Kobelco Welding of Europe
Kobe Steel Ltd. is één van de grootste staalproducenten van Japan en van de wereld met hoofdkantoren in Tokyo en Kobe. Sinds 1940 speelt de lasdivisie van Kobe Steel Ltd. een leidende rol in het produceren van lasdraden in Japan. Kobelco Welding of Europe (Kobelco) is opgericht in 1994 en is een van de negen dochterondernemingen van Kobe Steel Welding Company. Door gebruik te maken van de expertise van Kobe Steel Ltd. heeft Kobelco zich weten op te bouwen tot een leidende producent van gevulde lasdraden voor roestvast staal applicaties (stainless steel) voor de Europese markt. Industrieën zoals scheepsbouw, offshore, constructie en nog vele andere industriële sectoren vertrouwen op Kobelco-draden. In 2007 is er een nieuwe fabriek gebouwd voor koolstofstaal lasdraden (mild steel).

Veni vidi vici
Met een historie die teruggaat naar 1994 heeft ICT zijn opkomst binnen het bedrijf gemaakt. Vanaf 2000 werkt Kobelco Welding met internet en netwerken, maar dat ging niet zonder slag of stoot. The Computer Company werkt sinds 2013 voor Kobelco Welding en ‘kwam, zag en overwon’ en bleek het juiste bedrijf op het juiste moment. Ze maakten een volledig uitgewerkte probleemanalyse en kwam met harde toezeggingen. Met maandelijkse afspraken voor systeembeheer heeft TCC een vraagbaakrol gekregen, waarin ze op 99% van de vragen antwoord heeft en samen aan oplossingen wordt gewerkt. Kobelco streeft naar betrokken en tevreden medewerkers, een goed werkende IT omgeving draagt hier enorm aan bij.

Door IT vallen afstanden weg. Japan is een kei in productie software, maar voor de overige bedrijfsprocessen die plaatsvinden op de servers is Nederland inmiddels een voorbeeld geworden. Er is goede communicatie tussen de engineers van TCC en het System department in Japan. Uiteraard zijn er verschillen in werkcultuur en mentaliteit tussen Nederland en Japan, maar door flexibiliteit, veiligheid en vertrouwen in IT is het mogelijk kennis te delen.

Eveneens wordt er in Nederland kennis gedeeld tijdens de klantendagen van TCC, van waaruit Kobelco Welding aan de slag is gegaan met o.a. Boxwise.

“TCC geeft de juiste antwoorden, denkt mee en vooruit en inspireert voor de toekomst.”

John Wijnands
General Manager Finance and Administration

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo