ZORG
ONDERWIJS

ENTERTAINMENT
GROOTHANDEL
DETAILHANDEL

OVERHEID
ORGANISATIE
POINT
OF SALE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Exact koppelingen tussen webshop en logistiek"

In 1994 startten twee broers, in de voetsporen van hun ouders, een groothandel in woontextiel onder de naam “van Cleef”. De samentrekking van de twee voornamen van hun kinderen werd in 2005 voluit gewijzigd naar de huidige bedrijfs- en merknaam 'Clayre & Eef'. Door de jaren heen kwamen vele bekenden, vrienden en familieleden Clayre & Eef versterken. “Inmiddels werken meer dan 100 medewerkers met veel betrokkenheid en enthousiasme binnen dit (h)echte familiebedrijf, dat sinds 2015 in samenwerking opereert met een investeringsmaatschappij.

De huidige Clayre & Eef collectie is uitgegroeid tot een compleet assortiment van woonaccessoires die van een huis een thuis maken. Vanuit het hoofdkantoor worden de Clayre & Eef designs nog voornamelijk met de hand getekend en geschilderd, in een charmante, brocante sfeer, die zo typisch is voor Clayre & Eef. Deze landelijke, nostalgische Clayre & Eef-stijl kent zijn oorsprong in het Limburgse dorpje Haelen, gelegen in het prachtige, bosrijke Leudal en onderscheidt zich door een diversiteit in herkenbare en romantische dessins”, aldus Roel Schreurs, algemeen directeur Clayre en Eef.

Exact Projecten

In samenwerking en opdracht van Clayre en Eef heeft TCC The Computer Company diverse implementaties en adviesprojecten uitgevoerd. “Zo is er is gestart met een koppeling tussen Exact en de webshops, aldus Tom Herberighs, sales adviseur van TCC The Computer Company. “Vervolgens is de BTW module ingericht en in werking gesteld. Om op logistiek gebied ook verder te automatiseren is binnen Exact de “logistiek module” ingericht. Ook zorgt het werken met de diverse valuta’s binnen Clayre en Eef voor complexe processen.

Samen met onze consultants is de ICP aangifte ingeregeld om te kunnen werken met valuta’s en koersverschillen”, aldus François Janssen Business consultant TCC. Waaraan François toevoegt: “Als Voormalig hoofd van de financiële administratie heb ik veel ervaring opgedaan met administratieve automatiseringsmogelijkheden die ik nu als business consultant uitstekend kan inzetten. Ik heb de implementatie van dit project grotendeels uitgevoerd in samenwerking met Ralph Stoffels (Finance)”.

De heer Schreurs (Roel), directeur Clayre en Eef voegt daaraan nog toe: “bij webshops en e-commerce trajecten zijn snelle leveringen en direct inzicht in de voorraad noodzakelijk. Logistieke processen moeten volledig zijn geoptimaliseerd en door verzending aan verschillende landen zijn diverse BTW tarieven en valuta’s van toepassing. De kunst is om alle processen en bestellingen harmonieus op elkaar af te stemmen zodat deze als een goed geoliede machine samenwerken, teneinde de klant optimaal te bedienen en te laten profiteren”.

ERP processen

Het bedrijf Clayre en Eef heeft veel artikelen en daarbij behorende ERP processen die niet altijd volgens de zogenaamde “standaard procedure” gaan. “Dit maakt deze relatie een geweldige referentiecase voor Exact Software, waarbij het segment groothandel één van de belangrijke pijlers is voor Exact. ERP processen zijn dynamisch die ervoor zorgen dat er continue nieuwe stappen moeten worden opgesteld en doorlopen. Wij gaan vanuit TCC The Computer Company hier pro-actief in mee en zullen Clayre en Eef bij de noodzakelijke vervolgstappen optimaal bedienen en ondersteunen”, aldus François Janssen.

“Ons bedrijf Clayre en Eef gebruikt Exact software om de processen te ondersteunen rondom de verkoop van onze producten. Daarnaast koppelen wij met meerdere tools om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van slimme automatisering. Hoofddoel is efficiency verhoging”, aldus Roel Scheurs, directeur Clayre en Eef.

Rapportages

Inzicht is cruciaal en de basis van managementinformatie zijn de juiste rapportages. Hiervoor zijn diverse rapportages ingezet zoals:

  • Rapportage inzake de provisie berekening
  • Rapportages inzake het operationele proces 
  • Diverse overige rapportages

Ten slotte zijn er tientallen rapportages gebouwd om specifiek inzicht te verschaffen in bepaalde prestaties.

Andere projecten

Naast Exact is Scansys (IFR) aangeschaft en ingericht voor het automatisch verwerken van de inkomende facturen. Voorafgaand is daarbij eerst de Synergy ASP naar Synergy Enterprise gemigreerd. Voorts is een maatwerkmodule ontwikkeld ten behoeve van het verwerken van omzet en omzetmutaties van de verschillende cash en carry’s. Deze projecten zijn in samenwerking met Peter Lucas (IT manager Clayre en Eef) tot stand gekomen.

Voor meer informatie neem contact op met Roel Schreurs van Clayre en Eef of François Janssen van TCC The Computer Company.

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo