ZORG
ONDERWIJS

ENTERTAINMENT
GROOTHANDEL
DETAILHANDEL

OVERHEID
ORGANISATIE
POINT
OF SALE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Euregio HabetsRoyen met bedrijfskritische applicaties overal bereikbaar dankzij Private Cloud"

Euregio HabetsRoyen accountants en belastingadviseurs bestaat uit een team van ca. veertig enthousiaste en betrokken mensen met diverse specialismen onder leiding van vier partners (Joyce den Harder, Gerard Creuëls, Ger Penders en Raymond Jaeqx). Euregio HabetsRoyen heeft vier hoogwaardige vestigingen. Objectieve luisteraars, meedenkers en sparringpartners kenmerken deze organisatie. Klanten worden ondersteund met brede financiële en bedrijfseconomische kennis. Vanuit Euregio HabetsRoyen waren onder andere Joyce den Harder en Gerard Creuëls betrokken bij het automatiseringsproject, waarbij bedrijfskritische applicaties via een Private Cloud-omgeving beschikbaar zijn gemaakt. Automatisering en accountancy hebben veel raakvlakken zoals verhelderende inzichten bieden, kansen creëren en ontwikkelingen stimuleren die leiden tot vernieuwing en innovatie. “Maar denk vooral ook aan de waarborging”, aldus Joyce den Harder.

Doelstelling
Doelstelling van het automatiseringsproject was het upgraden van de IT infrastructuur en het inrichten van één uniforme ICT infrastructuur voor alle vier de locaties van Euregio HabetsRoyen. Gelet op uniformiteit en stabiliteit wordt gebruik gemaakt van de TCC Private Cloud, die beschikbaar wordt gesteld door middel van de Digitale Werkplek omgeving in het datacenter van TCC The Computer Company.

Private cloud en bedrijfskritische applicaties
Via de Private Cloud worden onder andere alle bedrijfskritische applicaties stabiel, veilig, betrouwbaar en beschikbaar gemaakt op ieder gewenste locatie.

De applicaties die beschikbaar worden gesteld zijn o.a.:
• AFAS Profit
• Afinpro
• Belastingdienst verzoek of wijziging voorlopige aanslag
• CBS-Quest
• Elsevier successie en schenking
• BAS Programma
• BTW Programma
• VPB Programma
• ElsterFormular, IB47
• MLE samenstel
• en o.a. Finan Financial Analyzer

Voor de back-up van alle bedrijfskritische data én het hele serverpark maakt TCC The Computer Company gebruik van een uiterst moderne Storage oplossing waardoor alle data direct vanaf disk beschikbaar is en altijd gerepliceerd wordt naar een 2e datacenter locatie. Dit biedt een snelle restoretijd bij verlies van data en zorgt ervoor dat bij een zware calamiteit binnen enkele uren het volledige serverpark weer up is. Een garantie die bij een on-premise oplossing onbetaalbaar is.

Projectfasen
Vanuit TCC The Computer Company waren onder andere Wim Klinkers en Kevin Loyens betrokken bij de overgang naar de nieuwe Cloud-omgeving. “Na het offertetraject is het project in vier fases gerealiseerd. Gedurende de projectfasen is een volledig nieuwe omgeving gecreëerd met als doel zo weinig mogelijk verstoringen voor de eindgebruikers te laten plaatsvinden”, aldus Wim Klinkers, Projectleider TCC The Computer Company.

“Aansluitend zijn we gestart met het aangeven van de verbeterpunten op basis van de uitgangssituatie”, aldus Joyce den Harder. “In die initiële fase is na de inventarisatie van de huidige omgeving een volwaardige cloud-omgeving gebouwd, waarna een grondige testfase voor de applicaties heeft plaatsgevonden”, aldus Kevin Loyens engineer TCC The Computer Company.

“Gedurende de derde fase is de werkplekomgeving voor de eindgebruikers opgezet, gefinetuned en wederom getest. Na accordering van de correcte werking is in de vierde fase; de migratie van de data, van de bestaande omgeving naar de nieuwe omgeving gerealiseerd. Om deze vierde fase in het project goed af te ronden is intensief nazorg verleend”, aldus Wim Klinkers. 

Voor meer informatie neem contact op met Euregio HabetsRoyen en TCC The Computer Company.

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo