ZORG
ONDERWIJS

ENTERTAINMENT
GROOTHANDEL
DETAILHANDEL

OVERHEID
ORGANISATIE
POINT
OF SALE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Doorslaggevend succes: LLTB kiest voor Exact Globe en Exact Synergy Enterprise"

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB, dé Limburgse Agrarische Werkgeversorganisatie) is opgericht in 1896 en is gevestigd in het Ondernemersplein Limburg te Roermond. “De agrarische sector kijkt steeds meer naar de wensen van de samenleving op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn, hygiëne, meststoffen, gezonde en veilige voeding, arbeidsomstandigheden en landschapsbeheer. Om goed te kunnen functioneren moeten agrarische ondernemers zich van hun maatschappelijke positie bewust zijn. Zij moeten beantwoorden aan wat de samenleving van hen vraagt, maar anderzijds moet de samenleving ook begrijpen wat hen beweegt”, aldus Bas Boots, group controller LLTB. De LLTB werkt nauw samen met haar zusterorganisaties LTO Noord en ZLTO in het koepelverband LTO. Dit samenwerkingsverband vertegenwoordigt bijna 50.000 agrarische ondernemers en het maakt zich sterk voor hun maatschappelijke en economische positie. Belangenbehartiging op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Het samenwerkingsverband Ondernemend Limburg is ontstaan tussen LWV, MKB en LLTB.

“LLTB is al sinds jaar en dag Exact gebruiker. De salarisadministratie gebeurt via Exact Globe en de financiële administratie gebeurde via Exact Financials. Vanwege het feit dat Exact Financials een nieuwe versie op de markt bracht heeft LLTB zich georiënteerd op een nieuwe versie van Exact Financials. Daar Exact Globe meer dan voldoende functionaliteit biedt voor LLTB heeft TCC The Computer Company geadviseerd om Exact Globe ook in te gaan zetten voor de financiële administratie. Na zorgvuldige afweging en een uitgebreid onderzoek naar de functionaliteiten i.s.m. Exact heeft LLTB besloten om te kiezen voor Exact Globe in combinatie met Exact Synergy Enterprise. De beslissing viel in december 2014”, aldus Francois Janssen, consultant van TCC The Computer Company.

Projectfasen
De implementatie bestond uit diverse fasen waarbij iedere fase nauwgezet intern en extern werden ingebed in de organisatie.

  • Overleg, interviews en presentaties
  • Offertetraject en leverancierskeuze
  • Migratie Exact Financials
  • Exact Globe en rapportages
  • Implementatie ScanSys

“Het was een geweldige uitdaging om te zorgen dat in januari alle 14 administraties (met ca. 100 medewerkers in de gehele organisatie) gemigreerd werden en live konden gaan. We maken hiermee een gedegen efficiency-slag naar digitale workflow en een geïntegreerd facturatie-systeem op basis van kritische presentatie indicatoren (KPI's)”, aldus Bas Boots (LLTB). Raymond Gielen (consultant TCC The Computer Company) voegt daaraan toe: “inmiddels heeft LLTB doorgepakt om ook de rest van de organisatie te automatiseren. Na zorgvuldige afweging is gestart met de implementatie van Qlikview en ScanSys. De informele cultuur en pro-actief meedenken over met betrekking tot organisatieontwikkelingen en automatisering staan mij nog helder op het netvlies”.

Betrokkenen
“Vanuit TCC is een team van professionals actief en verantwoordelijk voor de klant (LLTB)”, aldus Edward Goessens, directeur TCC The Computer Company. Op directieniveau zijn de contacten met LLTB verlopen via de directeur van TCC Edward Goessens. Op operationeel niveau zijn Raymond Gielen als accountmanager en Francois Janssen als consultant de aanspreekpunten voor LLTB. “TCC wil haar klanten helpen om hun organisatie te verbeteren door slimme automatiseringsoplossingen in te zetten. Naar ons gevoel is dat bij LLTB uitstekend gelukt. Door de inzet van Exact Globe is de financiële verwerking van gegevens een stuk gemakkelijker geworden, ook omdat de salarisadministratie en de financiële administratie nu in een oplossing zitten”, aldus Edward Goessens (TCC). Bas Boots van LLTB geeft hieraan als toevoeging: “de samenwerking met Francois is bijzonder prettig, mede omdat hij oplossingsgericht denkt. Hij heeft een flinke dosis ervaring in de financiële wereld en kan zich uitstekend inleven in de wensen van de organisatie, waardoor we doorslaggevend succes hebben kunnen boeken in de consolidatie. Groot voordeel is dat we nu gerichte werkprocessen hebben weten te automatiseren door het scannen via Scan-Sys en Exact Synergy voor de digitale workflow”.

Limburgse roots
“De LLTB zet zich in Limburg breed in voor agrarische bedrijven. Naast netwerken en vakgroepen zijn thema's bijvoorbeeld ook Provinciaal beleid en veiligheid. De LLTB heeft haar roots al sinds 1896 in Limburg”, aldus Bas Boots. TCC The Computer Company komt ook uit Limburg en zet zich niet alleen in voor bedrijven, maar heeft ook oog voor het op de kaart zetten van Limburg. Veel Limburgse initiatieven worden vanuit TCC The Computer Company ondersteund. “TCC en LLTB versterken samen het Limburgse karakter door beide actief te zijn in het Limburgse bedrijfsleven en het ondersteunen van Limburgs rendement”, aldus Edward Goessens.

Over TCC The Computer Company
TCC The Computer Company is Exact certified partner en is gespecialiseerd in projecten op het gebied van Exact Software. TCC The Computer Company is een full service IT bedrijf dat zich onderscheidt door haar single point of contact aanpak. "Alle ICT vragen - ook over niet door ons ontwikkelde programmatuur - worden door ons opgepakt en opgelost," aldus Edward Goessens (TCC).

Meer informatie over TCC The Computer Company en het project bij LLTB kunt u verkrijgen van Edward Goessens of Francois Janssen. Bekijk ook de website van LLTB voor meer informatie over de Limburgse Agrarische Werkgeversorganisatie LLTB, zie: www.lltb.nl

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo