ZORG
ONDERWIJS

ENTERTAINMENT
GROOTHANDEL
DETAILHANDEL

OVERHEID
ORGANISATIE
POINT
OF SALE

EXACT
WE VOEGEN
UW BRANCHE
GRAAG TOE

"Limburgse Zakenmannen"

Deze keer eens géén nadere tekst & uitleg over de allround ict-dienstverlener TCC The Computer Company. Directeur Edward Goessens heeft in interviews al zó vaak over de vakinhoudelijkheid van zijn bedrijf gesproken, dat hij een uitstapje naar andere onderwerpen als een welkome afwisseling betitelt. Daar komt bij dat Edward niet alleen een autoriteit in zijn sector is maar ook een blijmoedige en uitstekende verteller. En, zo merken we die ochtend: een ondernemer die gedreven is tot op het bot.

Het ‘cv’ van TCC The Computer Company? Sinds 1987, anno 2014 met z’n drieëndertigen aan het werk en een klantenkring waar je U tegen zegt, waaronder André Rieu Productions, Bloemen Parket, Ziggo Zakelijk, Chemelot Campus, Medireva, tal van zorgorganisaties en vele andere. Het was 1996, zo herinnert Edward zich, dat hij voor de eerste keer André Rieu ontmoette. “Hij was op dat moment net de wereld aan het veroveren met zijn Second Waltz. Ik zag André aanvankelijk alleen als artiest maar hij blijkt tegelijkertijd een uitstekende ondernemer en een zeer inspirerend iemand te zijn.”

Zo veel jaar later is het bedrijf van Rieu klant bij TCC, liggen hun bedrijven bijna naast elkaar op Bedrijvenpark Scharn-Noord in Maastricht en sieren beide entrepreneurs – al is dat puur toeval – de eerste glossy over ‘Limburgse Zaken Mannen’. Als we het dan toch over ‘s werelds beroemdste Stehgeiger hebben, heeft Edward nog wel een anekdote. “Op zekere dag vroeg André: ‘Ben jij überhaupt wel eens bij een van mijn Vrijthofconcerten geweest?’ Ik kon dat helaas niet bevestigen.” Lang verhaal kort: Marjorie, de vrouw van André, regelde twee kaartjes, stoel 1 en stoel 2 op de eerste rij, de beste plaatsen dus. Edward: “Niet veel later belde André me op, in verband met de dvd van dat concert. ‘Ik zie, de beelden van dat concert bekijkend, dat jij een leuke avond hebt met een vrouw naast je… ik mag hopen, Edward, dat het wel je eigen vrouw is…’ Echt iets voor André om daarover te bellen; met een knipoog tóch even checken voordat die beelden de wereld overgaan.”

Edward de gedreven ondernemer: “Zeg maar gerust gedreven tot op het bot! Zodra ik merk dat ik verzuur, stop ik ermee.” Hij heeft nog een variant bij de hand: “Als je alles en iedereen de schuld gaat geven van jóúw problemen, dan moet je je afvragen of je nog ondernemer wilt blijven, zelfs al heb je gelijk. Ondernemerschap is successen vieren, tegenslagen incasseren en blijven geloven in waar je mee bezig bent.”

Geboren in het AZM in Maastricht, opgegroeid in Gronsveld, bovenal Limburger, Nederlander, sinds z’n jonge jaren kijkend over de euregiogrenzen heen. Animositeit tussen Limburgse regio’s onderling? “Ik kan me daar helemaal niks bij voorstellen.” Twee keer per jaar is hij een weekje in Portugal, op een vaste stek. “Een perfecte omgeving om je gedachten te herijken.“ In de grote vakantie gaat hij met vrouw en kinderen richting zon, maakt niet uit waar naar toe. ”Het belangrijkste is dat je samen bent en alle tijd voor elkaar hebt.” Squashen, skiën, lekker uit eten (thuis trouwens ook), ziedaar Edwards hobby’s in een notendop. Bovendien is ‘ie regelmatig rondom het huis in de weer: grote tuin, veel bomen en groen, met alleen een zitmaaier ben je er dan niet. “We wonen in Schin op Geul, met uitzicht op dat fantastisch mooie Heuvelland.” Het slotakkoord die ochtend gaat toch weer over de zaak. “We zijn er 24 uur per dag voor onze klanten, ons team is betrokken bij iedere opdrachtgever. Ik voel me als het ware de vertrouwenspersoon op ict-gebied, net zoals de accountant dat is voor de financieel-fiscale zaken.”

Edward Goessens: “Ondernemerschap is successen vieren, tegenslagen incasseren en blijven geloven in waar je mee bezig bent.”

Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo