De beste zakenlunch (of diner) in Limburg

Als echte Limburger houd ik uiteraard van goed eten. Gelukkig doen de mensen met wie ik zakelijk afspreek ook liever niet hongerig zaken en kom ik regelmatig in fijne restaurants. Uiteraard heb ik zo m’n favoriete locaties. Hieronder verklap ik mijn top 5. Allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten maar in ieder geval hebben ze gemeen dat ik er al heerlijk heb gegeten – en misschien ook zaken heb gedaan.

Aubergine Steyl

Dit pareltje van Limburg, in het rustige kloosterdorpje Steyl, krijgt al 10 jaar op rij een ster toegewezen van Michelin. Ze serveren dan ook een fraai viergangenmenu. Hun gedurfde keuken en de unieke locatie nabij het water zijn de dingen die dit restaurant tot een van mijn absolute favorieten maakt.

Kasteel Terworm

Op 5 minuten rijden van Heerlen vind je Kasteel Terworm. De historie van het kasteel is lang: het gebouw zoals het er nu uit ziet dateert grotendeels uit de 17e eeuw, maar het bestaat al sinds de 15e eeuw. De verrassende keuken serveert wisselende seizoensmenu’s – en vergeet vooral niet een plekje te reserveren op hun heerlijke terras aan de slotgracht. Een sympathieke noot: sinds 1 augustus wordt er in het restaurant ‘Huistapwater’ geschonken als onderdeel van een project dat de Limburgse Ronald McDonald-huizen ondersteunt.

Kasteeltje Hattem

Nog een kasteel – maar dan wel het kleinste kasteeltje van Nederland. In het Roermondse stadspark vind je dit bijzonder stijlvolle restaurant: licht en tegelijk intiem, modern ingericht maar wel met een slotgracht(je). De mooie gerechten uit Franse keuken met een mediterrane inslag maken het plaatje compleet. Het kasteeltje bevindt zich nabij de A73 en heeft een flink eigen parkeerterrein, dus is makkelijk aan te rijden.

Restaurant Boschmolenplas

Het uitzicht alleen maakt van dit restaurant wel een heel bijzondere plek voor een lunch of diner: aan de ene zijde zie je de Boschmolenplas en aan de andere kant een jachthaven. Dit relatief onontdekte restaurant, dat in een bijna futuristisch aandoend gebouw huist, serveert gerechten uit de Franse en internationale keuken met moderne invloeden. Naast het terras beschikt Boschmolenplas ook over een sfeervolle bar.

Beluga

Dit is in 1 woord geweldig: hier lunch ik dan ook erg graag. Bij Beluga is het fijnproeven geblazen in een omgeving met allure. Dat kan overigens in 1 van de verschillende secties: naast een ‘gewoon’ restaurantgedeelte beschikt Beluga ook over een foodbar, een deel dat ‘Die Stube’ heet (kijk maar even op de website voor meer uitleg), een lounge en een tuin. Overigens heeft deze topper aan plein 1992 een mooi cocktailmenu. En wat betreft het eten: Beluga heeft niet voor niets 2 Michelinsterren.

Edward Goessens,
Directeur en eigenaar TCC The Computer Company

Ik ontvang graag meer informatie over
TCC The Computer Company

Bedrijf
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer

Versturen
Cisco - MerakiCitrixExact SoftwareHPEMicrosoftVodafone Ziggo